Sos krewetkowy

sos biały, pięć-jeden0 dag krewetek (można je zastąpić konserwowymi), jeden łyżka keczupu (koncentratu pomidorowego). Przygotować sos biały według podanego przepisu. Dodać do niego drobno pokrajane krewetki (jeśli konserwowe, dobrze osączyć po wyjęciu z puszki) oraz keczup lub koncentrat pomidorowy. Podawać do ryb, jaj na twardo oraz cielęcych kotletów.

Sos musztardowy, sos biały, trzy łyżki musztardy. Przygotować sos biały według podanego przepisu i dodać do niego musztardę. Podawać do ryb, jaj na twardo, mięs i drobiu, jarzyn, ryżu.

Sos mormandzki. sos biały, dwie żółtka (surowe). Przygotować sos biały według podanego przepisu, zastępując w nim połowę wody taką samą ilością śmietany i dodając żółtka. Podawać do ryb, jaj na twardo, cielęciny.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*

Designed by WordPress.
Przeczytaj inne:
Wątróbki królicze po niemiecku

cztery wątróbki królicze, trzy średnie cebule, jeden pięć dag wędzonego boczku (wędzonej słoniny), jeden0 dag mąki, pieprz, jeden0 dag masła...

Zamknij